h1

Tropische storm Ernesto kan Space Shuttle Atlantis raken

augustus 28, 2006

Bliksem treft het lanceerplatform van de Atlantis De tropische storm Ernesto, die in het Caraïbische gebied aan het spoken is, volgt volgens computervoorspellingen een pad dat met een kans van 50% over het lanceerplatform van Atlantis in Florida loopt. Ernesto, een paar dagen geleden nog een tropische orkaan, maar inmiddels afgezwakt tot tropische storm, zorgt daarmee voor nog meer uitstel van de lancering van de Atlantis. Het ruimteveer zou eigenlijk zondag gelanceerd zijn, maar een blikseminslag in het lanceerplatform zorgde al voor uitstel (zie foto hiernaast). De inslag blijkt na onderzoek geen schade aan de Atlantis te hebben gegeven (tenminste dat hopen we dan maar).
NASA is nu aan het kijken of de Atlantis wellicht terug moet worden gereden naar de Hangar, waar hij kan schuilen als Ernesto over Kennedy Space Center trekt. Morgen wordt de beslissing daarover genomen. Afijn, we hebben dus niet alleen in West-Europa te maken met slecht weer. 😦 Voor de liefhebbers hieronder het kaartje met het voorspelde pad van Ernesto. Woensdag vliegt de tropische storm waarschijnlijk over Kennedy Space Center.

Advertenties

No comments yet

  1. […] bevestigd. Nou maar hopen dat niet weer een hagelbui (of zware storm, zoals vorig jaar met de tropische storm Ernesto het geval was) het feestje bederven. Zo en nou ga ik naar de sterrenclub! Bron: NASA. […]Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: