h1

De bewustwording van het heelal

augustus 27, 2006

unawelogo_black_blue_crop_w.pngBehalve veel commotie over het wel of niet planeet blijven van de ijsdwerg Pluto en het kiezen van een nieuwe president in de persoon van de Franse infraroodastronome Catherine Cesarsky, heeft de vergadering van de IAU deze week ook iets leuks opgeleverd: de lancering van het internationale project ‘Universe Awareness’ (Bewustwording van het heelal), een initiatief van prof. George Miley uit Leiden. De bedoeling van ‘Universe Awareness’ is om economisch benadeelde kinderen tussen 4 en 10 jaar in aanraking te laten komen met inspirerende aspecten van de moderne sterrenkunde, in het bijzonder de omvang en schoonheid van het heelal. Goh, da’s wel een heel nobel streven.
Op 22 augustus werd UNAWE, zoals de afkorting van het project luidt, tijdens de bijeenkomst van de IAU in Praag officieel gelanceerd. De website van UNAWE geeft een kijkje in de doelstellingen, achtergronden en uitvoeringsprojecten. Die laatste worden momenteel geraliseerd in onder andere Venezuela en Tunesië.
En zo heeft de IAU-bijeenkomst de afgelopen weken toch nog iets positiefs opgeleverd;-)) De astrokidzz hebben de toekomst! Bron: Universe Awareness.

Advertenties

No comments yet

  1. […] Even iets heel anders: deze week werd bekend dat Minister v.d. Hoeven van onderwijs € 125.000 per jaar gaat stoppen in het project Universe Awareness (UNAWE).  Ik heb daar eerder al een astroblog over geschreven, op 27 augustus j.l. om precies te zijn.  UNAWE is een nieuw, internationaal programma, dat gericht is op economisch benadeelde kinderen tussen 4 en 10 jaar in ontwikkelingslanden en in Europa. Daarin willen ze “jonge kinderen een gevoel voor de omvang en schoonheid van het universum meegeven door bewustwording van het heelal.” Wow, dat klinkt even prachtig. Die mevrouw v.d. Hoeven verdient vandaag toch wel een paar extra stemmen te krijgen. En ook goed te zien dat m’n astroblog effect heeft gehad . […]Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: